Hoe investeer je 250.000 euro?

200.000 tot 250.000 euro aan het werk zetten vereist een doordachte aanpak en een een duidelijk visie van jouw financiële doelen.

Daarom is het essentieel om bij jezelf in eerste instantie af te vragen, wat jij met jouw geld wilt bereiken. Dit kan variëren van het opbouwen van vermogen voor de lange termijn tot het genereren van passief inkomen als je met pensioen gaat.

Vanuit daar kan je de financiële opties met elkaar afwegen op basis van wat jij wilt bereiken. Nu is het wel zo als je niet financieel geletterd bent of het een ‘straf’ vindt om met financiële zaken bezig te zijn. Je beter met een financieel adviseur aan de slag kunt gaan. In de plaats van zelf het beheer doen.

Wanneer je bijvoorbeeld door een erfenis opeens een substantieel bedrag tot je beschikking hebt. Is het belangrijk dat die 250K de serieuze aandacht krijgt die het verdient.

Krijg inzicht in jouw financiële doelen

Zoals gezegd is het van groot belang om een helder beeld te hebben van jouw financiële doelen voordat je begint met beleggen.

Dit helpt je niet alleen om een gerichte strategie te ontwikkelen, maar ook om gefocust te blijven op wat je wilt bereiken. Of je nu spaart voor je pensioen, een (tweede) huis wilt kopen, of een andere grote uitgave plant, het vaststellen van deze doelen is de eerste stap naar een succesvolle investering.

Waarom is een duidelijk doel essentieel?

Een duidelijk doel fungeert als een kompas voor je investeringen. Het helpt je om gefocust te blijven en verkleint de kans dat je impulsieve beslissingen neemt die niet in lijn zijn met je lange termijn plannen.

Bovendien maakt een helder doel het eenvoudiger om je voortgang te meten en je strategie indien nodig aan te passen. Zonder een specifiek doel loop je het risico om je te laten leiden door kortetermijnfluctuaties in de markt, wat je uiteindelijke rendement schaadt.

Hoe beïnvloedt jouw leeftijd jouw financiële doel?

Jouw leeftijd is een belangrijke factor bij het bepalen van je financiële doelen en de bijbehorende strategie.

Ben je relatief jong, heb je doorgaans meer tijd om eventuele verliezen goed te maken kan jij je daarom meer risico’s veroorloven.

Dit betekent dat je kunt kiezen voor investeringen met een hoger potentieel rendement, zoals aandelen.

Ben je wat ouder en dan is het logisch dat je voor een meer stabielere route kiest. Vooral wanneer je hoofddoel is om jouw koopkracht te behouden en je kapitaal te beschermen i.p.v. rendementsmaximalisatie.

Door een goed begrip te hebben van jouw financiële doelen en de invloed van je leeftijd hierop, kun je een beleggingsstrategie ontwikkelen die aansluit bij jouw persoonlijke situatie en risicobereidheid. Het is altijd verstandig om professioneel advies in te winnen voordat je grote financiële beslissingen neemt, zodat je zeker weet dat je de juiste keuzes maakt voor jouw toekomst.

Daarbij komt: met slimme fiscale voordelen en relatief defensieve manier van je geld wegzetten. Is soms meer rendement te behalen, dan in één keer je kapitaal op de beurs storten d.m.v. indextracker of ETF.

Waarom is een duidelijk doel essentieel?

Zonder een specifiek doel loop je het risico dat jij je door de waan van de dag laat leiden.

Het stelt je in staat om je investeringen te evalueren en te bepalen of ze bijdragen aan het bereiken van je financiële doelen.

Daarnaast helpt een duidelijk doel je om prioriteiten te stellen. Als je bijvoorbeeld spaart voor je pensioen, kan dit betekenen dat je kiest voor stabielere investeringen met een lager risico.

Aan de andere kant: als je al een goed pensioen hebt, wil je misschien uiteindelijk een tweede huis kopen. En kan vanuit dat berekenen welk eindrendement in euro’s je verwacht nodig te hebben. En de jaren die je er naartoe wilt werken.

Het jou dus om je plan in meerdere stappen op te delen. Bijvoorbeeld eerst 15 – 20 jaar in aandelen om vervolgens een tweede huis te kopen.

Of als je meer kortetermijngericht bent: je geld op over meerdere banken spreiden tegen 2% rente per jaar om 5 jaar later jouw tweede woning aan te schaffen.

Het vaststellen van een duidelijk doel is dus niet alleen een kwestie van richting geven aan je investeringen, maar ook van het creëren van een kader waarbinnen je beslissingen kunt nemen die in lijn zijn met je persoonlijke situatie en risicobereidheid.

Beleggingsopties tot 250.000 euro

Wanneer je 200.000 tot 250.000 euro te beleggen hebt, is het belangrijk om een diversificatie van je portefeuille te overwegen. Dit helpt niet alleen om risico’s te spreiden, maar ook om verschillende kansen voor rendement te benutten.

Spaardeposito

Wanneer je het prima vind om een periode niet bij je geld te kunnen en wilt het simpel houden. Dan is een meerjaren spaardeposito een prima keuze. Bij deze constructie ontvang je meer rente dan wanneer je het alleen op je spaarrekening zet.

Hierbij zet jij jouw bedrag vast voor een langere periode tegen een vaste rente. Dit biedt zekerheid en een voorspelbaar rendement, wat aantrekkelijk is, als je de risico’s van de beurs wilt vermijden.

Wanneer je hiervoor kiest is het wel goed om je bedrag over meerdere banken te spreiden. Tot €100.000 krijg je vergoed vanuit het depositogarantiestelsel. Dus je loopt onnodig risico als je al je spaargeld op één depositorekening plaatst.

Aandelen en obligaties

Een van de meest traditionele beleggingsopties zijn aandelen en obligaties. Aandelen bieden de mogelijkheid voor hoge rendementen, vooral op de lange termijn, maar ze brengen ook meer risico met zich mee.

Voor aandelen kan je verschillende strategieën hanteren. Je kunt losse aandelen kopen, maar dat heeft eigenlijk alleen nut als je verwacht bovengemiddeld te presteren.

Het is logisch om te investeren in bedrijven met een sterke financiële positie en groeipotentieel. Maar jij bent uiteraard niet de enige die dat wil, dus vraag je af of die strategie passend is.

Obligaties daarentegen zijn doorgaans stabieler en bieden een vast inkomen, wat ze aantrekkelijk maakt voor risicomijdende beleggers. Ze kunnen dienen als een buffer tegen de volatiliteit van aandelenmarkten.

Aan de andere kant: de inflatiepiek na Covid liet zien, dat ook obligaties niet bestand zijn tegen hevige fluctuaties. Wanneer Centrale Banken de rentevoet laten stijgen en jij bezit obligaties, worden die van jou minder waard.

Jij ontvangt nog steeds de afgesproken rente, maar mocht je ze van de hand willen doen, maak je op de koers verlies.

Goud en zilver als investeringsmogelijkheid

Goud heeft altijd een belangrijke rol gespeeld als waardeopslag en inflatiehedge. Het wordt vaak gezien als een veilige haven in tijden van economische onzekerheid. Dit komt doordat goud een tastbaar bezit is dat niet afhankelijk is van de prestaties van bedrijven of de stabiliteit van valuta’s.

Daarnaast heeft goud een trackrecord duizenden jaren aan waardevastheid. Het biedt diversificatievoordelen en bescherming tegen inflatie, maar genereert geen inkomsten zoals dividenden of rente.

Zilver biedt vergelijkbare voordelen als goud, maar heeft meer industriële toepassingen, wat invloed heeft op de prijs. Beleggen in zilver kan je portefeuille verder diversifiëren, maar het is belangrijk om de factoren te begrijpen die de prijs van zilver beïnvloeden.

Beleggingsopties voor goud en zilver:

  1. Fysiek Goud/Zilver: Munten en baren, dit kan je zelf bewaren of aanschaffen inclusief externe opslag.
  2. Goud/Zilver-ETF’s: Volgen de prijs van goud/zilver zonder fysieke opslag. Aankopen en verkopen is erg gemakkelijk.
  3. Goudmijnaandelen: Investeren in bedrijven die goud/zilver mijnen, met hogere risico’s en potentiële rendementen. Dit vergt wel meer onderzoek van jouw kant.

Nadelen van goud en zilver beleggingen:

  • Geen Inkomsten: Geen dividend of rente. Je koopt dit puur voor een positieve koersverandering t.o.v. de euro.
  • Volatiliteit: Prijzen kunnen sterk schommelen. Juist omdat goud en zilver liquide zijn, kan bij een marktschok de koers sterk dalen, omdat partijen moeten verkopen om cash te krijgen.
  • Opslagkosten: Kosten voor het opslaan en verzekeren van fysiek goud, kan een paar tientjes per kwartaal zijn.
  • Zilver BTW: Wanneer je zilver fysiek in huis wilt hebben betaal je BTW, omdat het ook als industriemateriaal wordt gezien. Als je zilver aanschaft inclusief opslag kan dit ook BTW-vrij.

Beleggen in edelmetalen zoals goud en zilver kan een waardevolle aanvulling zijn voor een bredere beleggingsportefeuille, waarbij je een percentage van je vermogen hierin investeert.

Wil je het simpel houden kan je het best fysiek goud / zilver kopen, die op jouw naam staat inclusief opslag. Dat kost je wel extra geld, maar ETF’s zijn vooral handig om te handelen binnen een kortere tijdsperiode. En mijnbedrijven brengen extra risico’s met zich mee, waardoor je daar wel significant meer tijd aan kwijt bent. Daarnaast zijn deze ook volatieler.

Vastgoed als stabiele investering

Vastgoed is/was een andere populaire optie, vooral voor diegenen die op zoek zijn naar stabiele en passieve inkomsten. Het bezit van onroerend goed kan niet alleen zorgen voor waardestijging, maar ook voor regelmatige huurinkomsten.

Het is echter cruciaal om rekening te houden met de kosten en verantwoordelijkheden die gepaard gaan met het bezitten van vastgoed, zoals onderhoud en belastingen.

Bij het investeren in vastgoed is het daarom ook van belang om duidelijk uit te zoeken welk type onroerend goed het beste bij jouw doelen past.

Residentieel vastgoed, zoals huurwoningen, kan een constante stroom van huurinkomsten genereren.

Commercieel vastgoed, zoals kantoren en winkelpanden, kan hogere huurinkomsten bieden, maar brengt ook meer risico’s met zich mee, zoals leegstand en economische schommelingen.

Een tweede huis in bijvoorbeeld Spanje kan ook een keuze zijn. Je verhuurt dit in de populaire periode voor rendement en kunt er in de rustigere periode zelf van genieten.

Dat gezegd hebbende. Mede door de gestegen huizenprijzen wereldwijd is het belastingklimaat voor vastgoed verslechterd. Een gesprek met een belastingadviseur is dan ook zeker aan te raden.

Daarnaast als je een tweede huis in een andere land koopt, is het ook goed om je goed te informeren en passende verwachtingen te hebben. Misschien is de beste conclusie dat je het met name voor je eigen plezier doet en de inkomsten als een leuk extraatje moet zien.

Mocht je trouwens niet zelf direct vastgoed willen bezitten, kunnen vastgoedbeleggingsfondsen (REITs) een aantrekkelijk alternatief zijn. REITs bieden de mogelijkheid om te investeren in vastgoed zonder de directe verantwoordelijkheden van eigendom, terwijl ze toch een deel van de huurinkomsten en waardestijgingen bieden.

Cryptovaluta

Cryptovaluta is een activaklasse die vooral bij veel euforie in de markt regelmatig het nieuws haalt en biedt kansen voor beleggers die bereid zijn om meer risico te nemen in ruil voor potentieel hogere rendementen.

Cryptovaluta, zoals Bitcoin en Ethereum, zijn digitale valuta’s die gebruikmaken van blockchain-technologie. Ze bieden de mogelijkheid voor aanzienlijke winsten, maar zijn ook zeer volatiel.

De waarde van cryptovaluta kan snel stijgen of dalen, wat betekent dat je bereid moet zijn om schommelingen in je portefeuille te accepteren. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen en te begrijpen hoe de markt werkt voordat je investeert in cryptovaluta.

Een 1% of 2% van je totale bedrag inleggen is al prima. Genoeg dat je de tijd en moeite neemt om in te verdiepen en ook van een winst te profiteren. Terwijl bij een 90% daling je verlies op je totale vermogen behapbaar is.

Peer-to-peer leningen

Peer-to-peer leningen stellen je in staat om direct geld te lenen aan individuen of kleine bedrijven via online platforms. Dit kan aantrekkelijk zijn omdat het vaak hogere rentevoeten biedt dan traditionele spaarrekeningen of obligaties.

Echter, het brengt ook het risico met zich mee dat de lener niet terugbetaalt. Het is cruciaal om de kredietwaardigheid van de lener te beoordelen en te diversifiëren over meerdere leningen om het risico te spreiden.

Bij het overwegen van cryptovaluta en P2P leningen is het essentieel om je risicobereidheid en financiële doelen in gedachten te houden. Deze beleggingsopties kunnen een aanvulling zijn op een gediversifieerde portefeuille, maar het is belangrijk om niet al je kapitaal in deze risicovolle activa te investeren.

Strategieën voor passieve inkomsten met €250.000

Passieve inkomsten zijn een aantrekkelijke strategie als je 200.000 tot 250.000 euro wilt beleggen, omdat ze financiële stabiliteit bieden zonder dat je constant actief hoeft te zijn. Populaire opties zijn dividenduitkerende ETF’s of aandelen, die regelmatige dividenden opleveren. Door te kiezen voor bedrijven met een sterke dividendgeschiedenis, verklein je het risico op dividendverlagingen en zorg je voor een stabiele inkomstenstroom.

Ook turnkey vastgoed en vastgoedbeleggingsfondsen (REITs) zijn goede manieren om passieve inkomsten te genereren. Turnkey vastgoed levert direct huurinkomsten op zonder gedoe met renovaties of huurders, terwijl REITs je laten profiteren van vastgoedopbrengsten zonder direct eigendom. Houd bij je strategie rekening met je doelen, risicobereidheid en diversificatie, en vraag indien nodig professioneel advies.

Dividenduitkerende etf’s of aandelen

Dividenduitkerende ETF’s en aandelen zijn uitstekende opties voor jou als belegger die op zoek is naar passieve inkomsten. Deze beleggingsinstrumenten bieden de mogelijkheid om regelmatig inkomsten te ontvangen in de vorm van dividenden, wat kan bijdragen aan een stabiele financiële basis.

Bij het kiezen van dividenduitkerende ETF’s of aandelen is het belangrijk om te letten op de dividendgeschiedenis van het bedrijf of de ETF.

Bedrijven met een consistente en groeiende dividenduitkering zijn vaak financieel gezond en hebben een solide bedrijfsmodel. Dit kan helpen om de kans op dividendverlagingen te minimaliseren en je inkomstenstroom te stabiliseren.

Daarnaast is het cruciaal om de sector en het type bedrijf te overwegen waarin je investeert. Sommige sectoren, zoals nutsbedrijven en consumentengoederen, staan bekend om hun stabiele dividenduitkeringen, terwijl andere sectoren, zoals technologie, vaak een lager dividendrendement bieden (de koers / uitgekeerde dividendbedrag) maar wel groeipotentieel bieden.

Waar je met name bij individuele aandelen rekening moet houden een zéér aantrekkelijk hoog percentage. Een 9% dividendrendement klinkt goed, maar bij dit soort percentages is het belangrijk om te onderzoeken of het realistisch dat dit de komende jaren zo blijft.

Vaak wijst een hoog dividendrendement op een onderliggend probleem, waarbij de koersdaling dit rendement heeft veroorzaakt, in plaats van dat het voortkomt uit sterke bedrijfsresultaten.

Iets anders om op te letten is de koers-winstverhouding van de dividendgiganten die je op het oog hebt.

Een sterke koersstijging geeft niet het volledige beeld. Bij een algemene marktcorrectie kan de koers alsnog flink dalen, zelfs als het bedrijf zelf goede resultaten blijft boeken, zoals een stabiele jaarlijkse winstgroei van 8%. In dat geval kan je dus niet je aandelen zonder koersverlies verkopen.

Bij het aanschaffen van ETF’s is het ook verstandig om te kijken naar de kosten die gepaard gaan. Lage kosten kunnen op de lange termijn een aanzienlijk verschil maken in je totale rendement. ETF’s bieden diversificatie over verschillende aandelen, wat kan helpen om risico’s te spreiden en je portefeuille te beschermen tegen marktvolatiliteit.

Nu komt het regelmatig voor dat ETF’s worden ingericht op basis van marketcap (aandelen * koers). Dit kan er voor zorgen dat je daardoor met name in Amerkaanse aandelen belegt of een bepaalde sector sterk vertegenwoordigd is.

Dit is in principe geen probleem, maar wanneer jij je hier bewust van bent, komt dit wel je onderzoek ten goede en kan je daar ook met je selectie rekening mee houden.

Turnkey vastgoed voor directe huurinkomsten

Turnkey vastgoed is een aantrekkelijke optie voor jou als belegger die op zoek is naar directe huurinkomsten zonder de zorgen van renovaties of het vinden van huurders. Dit type vastgoed is volledig gerenoveerd en verhuurd, waardoor je direct kunt profiteren van een stabiele inkomstenstroom.

Bij het investeren in turnkey vastgoed is het belangrijk om de locatie zorgvuldig te evalueren. Een goede locatie kan niet alleen de huurinkomsten maximaliseren, maar ook de kans op waardestijging vergroten. Stedelijke gebieden of opkomende markten bieden vaak meer groeipotentieel, terwijl gevestigde gebieden doorgaans stabielere huurinkomsten bieden.

Het is ook essentieel om de kwaliteit van het vastgoed te beoordelen. Zorg ervoor dat het pand goed is gerenoveerd en voldoet aan de lokale regelgeving en normen. Dit kan helpen om onderhoudskosten te minimaliseren en de tevredenheid van huurders te waarborgen, wat op zijn beurt de leegstand kan verminderen.

Een ander voordeel van turnkey vastgoed is dat het vaak wordt beheerd door een professioneel vastgoedbeheerbedrijf. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het dagelijkse beheer van het pand, zoals huurincasso’s, onderhoud en huurdersklachten. Dit maakt het een ideale optie voor jou als belegger die passieve inkomsten wil genereren zonder actief betrokken te zijn bij het beheer van je vastgoed.

Bij het overwegen van een investering in turnkey vastgoed is het belangrijk om je financiële doelen en risicobereidheid in gedachten te houden. Het is altijd aan te raden om professioneel advies in te winnen om ervoor te zorgen dat je investering goed aansluit bij jouw specifieke situatie en doelen.

Een vastgoedadviseur kan je helpen om de juiste keuzes te maken en ervoor zorgen dat je investering goed is afgestemd op de markttrends en economische omstandigheden.

Risico en rendement: wat moet je weten?

Bij het beleggen van 200K tot 250K is het essentieel om een goed begrip te hebben van de risico’s en het rendement dat je kunt verwachten. Beleggen brengt altijd een zekere mate van risico met zich mee, maar door goed geïnformeerd te zijn, kun je deze risico’s beter beheersen en je rendement optimaliseren.

Een van de belangrijkste aspecten om te overwegen is je risicobereidheid. Dit is de mate waarin je bereid bent om risico’s te nemen in ruil voor potentieel hogere rendementen.

Met aandelen, ETF’s en crypto heb je te maken met koersschommelingen en volatiliteit. En zelfs obligaties zijn niet altijd een veilig haven gebleken.

Het is ook belangrijk om te begrijpen dat verschillende beleggingscategorieën verschillende risiconiveaus en rendementen bieden. Vastgoed kan een stabiele inkomstenstroom bieden, maar brengt ook risico’s met zich mee, zoals leegstand en waardevermindering.

Een andere cruciale factor is diversificatie. Door je beleggingen te spreiden over verschillende activa, sectoren en geografische regio’s, kun je het risico verminderen dat een slechte prestatie van één belegging je hele portefeuille negatief beïnvloedt.

Diversificatie helpt om de impact van marktvolatiliteit te minimaliseren en je rendement te stabiliseren.

Welke risico’s moet je je bewust van zijn?

Bij het beleggen van 200.000 tot 250.000 euro is het cruciaal om je bewust te zijn van de verschillende risico’s die gepaard gaan met investeringen. Door deze risico’s te begrijpen, kun je beter voorbereid zijn en strategieën ontwikkelen om ze te beheersen.

Marktrisico: is het risico dat de waarde van je beleggingen kan dalen door veranderingen in de markt. Aandelenmarkten kunnen bijvoorbeeld volatiel zijn, wat betekent dat de prijzen snel kunnen stijgen of dalen. Het is belangrijk om te begrijpen dat marktrisico inherent is aan beleggen en dat het niet volledig kan worden geëlimineerd.

Kredietrisico: is vooral relevant als je investeert in obligaties of leningen. Dit risico houdt in dat de emittent van de obligatie of de lener niet in staat is om de rente of het geleende bedrag terug te betalen. Het is essentieel om de kredietwaardigheid van de emittent of lener te beoordelen voordat je investeert.

Liquiditeitsrisico: verwijst naar de mogelijkheid dat je je beleggingen niet snel kunt verkopen zonder een aanzienlijke prijsverlaging te accepteren. Beleggingen in vastgoed of bepaalde aandelen kunnen minder liquide zijn, wat betekent dat het langer kan duren om ze te verkopen.

Ook kunnen bij een aandelenmalaise ‘veilige’ dividendaandelen dalen, omdat marktpartijen liquide middelen nodig hebben. Waardoor ondanks je eerdere ontvangen dividend bij verkoop alsnog verlies maakt.

Inflatie- en Valutarisico: Inflatie kan de koopkracht van je rendementen verminderen, terwijl valutarisico optreedt als je investeert in activa die in een andere valuta zijn genoteerd. Schommelingen in wisselkoersen kunnen de waarde van je beleggingen beïnvloeden.

Een gediversifieerde portefeuille kan helpen om sommige van deze risico’s te af te dekken. Door bijvoorbeeld in euro’s en dollars je aandelen/ETF’s aan te schaffen.

Waarom niet al je eieren in één mandje leggen?

Het gezegde “niet al je eieren in één mandje leggen” is een fundamenteel principe in de wereld van beleggen. Het verwijst naar het belang van diversificatie, een strategie die je helpt om risico’s te spreiden en je beleggingen te beschermen tegen onverwachte marktbewegingen.

Wanneer je al je kapitaal in één enkele belegging stopt, loop je het risico dat een negatieve gebeurtenis de waarde van je gehele portefeuille aanzienlijk beïnvloedt. Stel je voor dat je al je geld in één bedrijf investeert en dat bedrijf gaat failliet; je zou dan een groot deel van je investering kunnen verliezen.

Door je beleggingen te spreiden over verschillende activa, zoals aandelen, obligaties, en vastgoed, verminder je de impact van een slechte prestatie van één enkele belegging. Ook één pand bezitten is een risico. Als je pech hebt met een huurder, dan mis jij je cashflow.

Binnen aandelen kun je bijvoorbeeld investeren in verschillende sectoren zoals technologie, gezondheidszorg, en consumentengoederen over meerdere landen. Dit helpt om concentratierisico’s te vermijden.

Eigen ervaring & mening

Mijn eerste investering was ongeveer €30.000 over een periode van enkele maanden. Hoewel ik niet in één keer €250.000 inlegde, heb ik het proces doorlopen, waardoor ik meer dan 100K moet beheren.

Eerlijk gezegd heb ik, in tegenstelling tot het advies van diversificatie, een portefeuille gericht op de goud- en zilvermijnsector. Dit kwam doordat ik me hierin had verdiept en mijn visie op dat moment was dat het niet gunstig was om in elke sector actief te zijn. Op 25-jarige leeftijd besteedde ik gemakkelijk 10 tot 20 uur per week aan het analyseren van aandelen en de markt, met als doel een bovengemiddeld rendement te behalen.

Daarnaast is beleggen mijn natuurlijke interesse geworden. Nu ben ik wel bezig met diversificatie, omdat ik nu meer geld beheer dan toen ik begon. Dit kost wel veel tijd, omdat je niet meer in één sector zit, maar een strategie moet hebben, waardoor je in elke sector en elk land kan beleggen.

Zelf kies ik daarom voor een meer momentumgedreven aanpak, omdat t.o.v. vroeger (tientallen jaren terug) naar mijn idee de marktstructuur anders is. AI en automatische aankopen/verkopen. De grote stroom van passief geld, die in ETF's stroomt. Met alleen fundamentele analyse kom je er niet.

Nu de huizenprijzen zo gestegen zijn, blijf ik voorlopig in aandelen. Ik zie daar meer groeikansen en vastgoed aanschaffen voor rendement is een heel andere tak van sport. Dus als jij jouw €250.000 wil laten renderen, kies goed uit wat bij jou past. Als je bijvoorbeeld goed kunt klussen en juist interesse hebt in een vakantiehuisje in Nederland of daarbuiten, kan jij op die manier misschien wel weer een goed rendement creëren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*